Na een spannend provinciaal kampioenschap konden Anthony en Marie Mitran, Aaron Goos en Nele Mannaert zich plaatsen voor het Belgisch kampioenschap. Op 16 maart mocht de schaakploeg van Maris Stella mee strijden voor het Belgisch kampioenschap te Turnhout. Het team met Anthony en Marie Mitran, Aaron Goos en Arthur behaalden een eervolle 19 plaats op 29 deelnemers.

 
          
 
Op de opendeurdag zal je verrast worden door een dubbele Escape Room! De leerlingen van 2 Latijn ondervonden tijdens hun project STEM hoe ze je via puzzels, codes en raadsels op weg kunnen zetten naar de vrijheid!
 
Ze dompelden zich onder in de apothekerswereld van het 17de - eeuwse Londen en Parijs. Zalfjes, pilletjes en kruidenmiddeltjes, maar ook het contrast tussen armoede en rijkdom, intriges aan het hof, de afschuwelijke pest, godsdiensttwisten, de Tempeliers en hun verborgen schatten, … komen aan bod. Ze lieten zich leiden door de kennis en het vernuft van de 14-jarige apothekersleerling Cristopher Rooy en zijn bakkersmaatje Tom uit het fantastische boek De sleutel van Sleedoorn. Om hen helemaal op weg te helpen, werden de leerlingen bijgestaan door hun klasgenoten uit 2Ma. Die werden zelf opgesloten in een oude apothekersruimte en wisten de code te kraken en de sleutel te vinden naar … Sleedoorn.
 
Beetje benieuwd? Laat je gauw opsluiten en ontdek zelf hoe je kan ontsnappen !!!
 
 
 
                        
 
     

Bent u nog nooit aangemeld:

-> contacteer ICT-dienst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bent u ooit wel eens aangemeld geweest:

->ga naar

https://marisstella.smartschool.be

klik op "wachtwoord vergeten"

Vul je gebruikersnaam in (co-accounts hebben dezelfde gebruikersnaam als de leerling).

Vul het e-mailadres in dat je opgegeven hebt aan de school.

Volg de instructies.