Het textielmuseum te Tilburg
 
Op vrijdag 18 september maakten we met de kunstklassen 3 en 4 een uitstap naar Tilburg.

We bezochten 2 musea. In het eerste museum, het textielmuseum, was de tijdelijke tentoonstelling het interessantste. Hier werd getoond wat je allemaal meer kan doen met textiel dan alleen maar kleding maken.

De beelden en werken die hier tentoongesteld werden, waren zeer creatief en inspirerend. Het is een leuke locatie op zich, want als je verder naar boven ging, had je een mooi uitzicht over de buurt. Ook beneden, het eetcafé, zag er zeer gezellig uit. De lunchplaats was verzorgd en gezellig.

In de namiddag keerden we naar het 2de museum: De Pont. Dit museum was veel groter dan het eerste. We begonnen de rondleiding met een gids die ons een uur lang de achtergrondverhalen en ideeën achter de werken vertelde. Deze rondleiding maakte veel duidelijk en zo was het doel en de werkwijze van sommige werken duidelijker. Veel van de kunst die in De Pont werd tentoongesteld was zeer experimenteel, abstract en verrassend. Bij veel leerlingen (mezelf erbij gerekend) waren de reacties positief ook omdat de stijl erg in de smaak viel.

Na de rondleiding werd er tijd voorzien om het museum nog op eigen houtje te verkennen en eventueel foto’s te nemen die je persoonlijk aanspreken.

Het doel van deze uitstap was genoeg inspiratie op te doen en te verwerken voor het project, examen kunstvakken, bij de kerst examens.

Verslag door
Anne-Bo Nuyts 4K

  

           De Pont te Tilburg