Innovatie is één van de drie belangrijke strategische doelen van  Maris Stella.  De school investeert daarom in nieuwe didactiek en in vernieuwende technieken die bijdragen  tot kwaliteitsvol secundair onderwijs. Zo startten op Maris Stella in september 2015 de geïnteresseerde leerlingen van het 4de en 5de jaar  met CLIL (content and language integrated learning), waarbij de zaakvakken aardrijkunde en esthetica in het Engels worden gegeven.
Met de aankoop en het gebruik van een 3D-printer nu zet Maris Stella de innoverende schoolcultuur verder.
De 3D-printer print objecten in drie dimensies met een gedetailleerde precisie. Het toestel kan er kleine gebruiksvoorwerpen of onderdelen van maquettes mee printen. Een handige tool in de lessen architecturale vorming, techniek, wetenschappen, vrije beeldende kunst! Het principe? De printer spuit laag per laag gesmolten kunststof op een supportlaag waardoor het object vorm krijgt.
De 3D-printer kan breed gebruikt worden bij de wetenschaps- wiskunde- en techniekvakken, de STEM-vakken  binnen het aso. Tegelijk is de printer heel welkom binnen het kunstsecundair.  Zo is Maris Stella: mee met de tijd.