Op 17 mei ontvingen leerkrachten en directie van het Maris Stella Instituut uit Malle fier de eretitel Olympiadeschool Wetenschappen.
Deze titel valt een school niet zomaar te beurt. Intensieve deelname gedurende 3 schooljaren aan alle vier olympiades wetenschappen (Junior, biologie, chemie, fysica) is een must. Voeg daarbij dat doorstromen naar de tweede ronde  en minimaal een finaleplaats behalen in  biologie, fysica of chemie noodzakelijk zijn.
Deze nominatie is het resultaat van de chemie onder naarstige leerlingen en gepassioneerde leerkrachten. De interesse en de passie voor de wetenschap laten de leraren kiemen in de lessen wetenschappelijk werk, biologie, chemie en fysica. De ontluikende belangstelling voeden ze met boeiende lessen en projecten binnen en buiten de klas zoals afvalbeheer, bijenkweek, kristalgroeiwedstrijd, bouwen van een raket. De leerlingen gaan dan ook graag de uitdaging van de olympiadewedstrijden aan.  Dit leverde Maris Stella de afgelopen jaren finaleplaatsen op in  de wetenschapsolympiades maar ook in andere STEM-disciplines zoals de wiskunde- en de technologie- Olympiade. Tweemaal was  de technolady van Vlaanderen een “lady” van Maris Stella. Dat is geen toeval, wel een signaal dat STEM binnen het ASO-curriculum ook zo kan!