Het Maris Stellateam met Robbe Pincket, Rik De Backer, Selina De Bie, Karen Knaepkens en Rob Eyskens (allen 5 wetenschappen-wiskunde) heeft de hoofdprijs weggekaapt (een weekendje Gent) op het internationale wiskundetoernooi  op 25 september 2015 in Leuven.
Dit toernooi loopt gelijktijdig in België, Nederland en Duitsland voor leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar en duurt een hele dag.
Schijnbaar moeiteloos konden de leerlingen in de voormiddag een ruime voorsprong opbouwen die ze in de namiddag tegen bijzonder sterke teams uit het zesde jaar niet uit handen gegeven hebben!
Het eveneens sterke team Maris Stella uit het zesde jaar met Nils Cop, Jan-Bart Deburchgrave, Margot De Meyer en Jochem Hoes en met Lander Van Steen uit het vijfde jaar eindigde na een mooie remonte op de vijfde plaats op 18 teams.
Tenslotte eindigde het  andere team uit het vijfde jaar  met Joren Vercammen, Floris Draeck, Margot Truyen, Simon Van Horebeek en Linne Verresen op een uitstekende 11de plaats (nog op de 4de plaats na de voormiddag).
De wiskunde leerkrachten geloven hun eigen oren en ogen niet meer. Ze voelen zich bevoorrecht als leerkracht op Maris Stella. Het is voor grote scholen benijdenswaardig dat een kleinere school uit Oostmalle weeral met een (hoofd)prijs gaat lopen. Voor wie op zoek gaat naar hun geheim: Dat zijn zeker de superfijne leerlingen!