Een vreemd beeld op school.....

 

Op donderdag 19 maart zien we jongens met een grijze uniformrok en meisjes met een jongenshemd en een lange broek die wat stoerder gedragen wordt maar nog steeds volgens het uniform.

Wat is er aan de hand?

De Leerlingenraad van het Maris Stella Instituut wil graag meewerken aan de actie “#NiemandIsCliché”, die deel uitmaakt van de Week van de Lentekriebels, een initiatief van Sensoa.

Wat houdt deze actie eigenlijk in?

Tijdens de middag kan iedereen vertellen hoe hij of zij clichés doorbreekt.Waarom heb je voor een bepaalde studierichting of hobby gekozen? Ook krijg je meer informatie over de actie en het belang ervan.
De bedoeling is om alle clichés overboord te gooien en duidelijk te maken dat deze niet altijd gelden. Zo zijn er de clichés dat jongens die dansen niet stoer genoeg zijn of meisjes niet kunnen voetballen.
Dat clichébeeld is voor iedereen lastig. Niemand past helemaal in dat beeld. En toch worden mensen die anders zijn, vaak niet aanvaard of worden hun sterke, maar atypische kanten niet gezien: op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub.
We willen bovendien niet stoppen bij deze geslachtsgebonden clichés. We willen ook de schoolse clichés doorbreken als zou bijvoorbeeld een Humane Wetenschappen een meisjesrichting zijn of zitten er in de Latijnse richting alleen maar seuten.