Sport

Er zijn heel wat leuke sportmogelijkheden voor individueel of teamgericht sporten:
petanque, frisbee, speedminton, ropeskipping, basket, volley, diabolo … Ook de twee tafeltennistafels op de speelplaats aan het veldje zijn erg geliefd. Daarnaast zijn er de georganiseerde middagsporten.

 

Schoolbib

Elke middag kan je terecht in onze schoolbib. Ben je op zoek naar een boek voor je boekbespreking, dan kan een bezoekje aan de schoolbib je mogelijk snel verder helpen. Je mag hier immers de boeken ook ontlenen.  Maar misschien zoek je gewoon graag een rustig hoekje op tijdens de middagpauze, ook dan kan je naar de bib om even de krant te lezen of een boek open te slaan.

 

Schaken

De leerlingen van de leerlingenraad organiseren boeiende en spannende uurtjes schaken tijdens de middagpauze.  Voorkennis is niet noodzakelijk.  Je bent er van harte welkom om de geheimen van het goed schaken te ontdekken. Plezier verzekerd!

schaken

How2knit

Wie altijd al eens zelf een sjaal of trui wou breien, is elke dinsdag tussen de middag welkom in de kapel. Of je nu een ervaren breister bent of er nog niets van bakt...iedereen mag komen.
Voor meer info over onze breigroep 'How2knit' kan je terecht bij mvr. M.Wuytack via Smartschool

  

 

Grimas/Grimasje

Zin in theater? Bij bepaalde gelegenheden kan je deelnemen aan Grimas(je), groep improvisatie en toneel Maris Stella.

 

Koor

Iedere week komt een groep leerlingen onder begeleiding van leerkrachten samen om te zingen. De wekelijkse repetities vormen een fijne ontspanning tussen het lesgebeuren.
Natuurlijk geeft deze koorgroep op sommige momenten ook het beste van zichzelf  bij hun optredens. 

koor2

Programmeren tijdens de middag

De leerlingen van 1 Latijn kunnen op een speelse manier hun programmeervaardigheden ontwikkelen.
Er wordt gewerkt met het programma Scratch dat erg geschikt is om op een visuele manier spelletjes, verhalen, quizzen te ontwerpen.
Tweewekelijkse werkmomenten in de computerklas.

Voor de oudere leerlingen is er wekelijks op maandag een Pythonklas voorzien tijdens de middagpauze. Hier in wordt er rond de programmeertaal Python gewerkt. Er zijn dit jaar 20 leerlingen die deze klas volgen.

scratch  IMG 0393

 

Oxfam wereldwinkel

De producten van Oxfam Wereldwinkel zijn reeds vele jaren te verkrijgen op Maris Stella. Enkele malen per trimester worden sommige producten uit het Oxfam Wereldwinkel gamma, tijdens de middag, aangeboden aan al onze leerlingen. De organisatie van dit hele gebeuren wordt verzorgd door de leerlingen van het seminarie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In dit seminarie zitten leerlingen uit het zesde jaar ASO, die zich willen inzetten voor een eerlijkere wereld. Alle leerlingen krijgen een functie toegewezen en het is de bedoeling dat het seminarie werkt als een echte onderneming. Zo staat er een gedelegeerd bestuurder aan het hoofd en is er ook een financieel directeur, een commercieel directeur en PR medewerker, een aankoop directeur en zijn er meerdere verkopers.

wereldwinkel2

Computerlokalen voor studiewerk

computerklas2