Maris Stella verliest haar oud-leerlingen niet uit het oog. We volgen op de voet welke wegen onze ex-studenten inslaan en waarheen het leven hen leidt. Daarom richtten we de ‘Wall of fame’ op, een groeiende verzameling interviews met afgestudeerden die hun talenten op een interessante wijze hebben ontwikkeld. Deze maand spraken we met ARTHUR VAN DE VELDE.
 
 
 
1.Dag Arthur, enkele jaren geleden studeerde je af binnen de richting Vrije Beeldende kunst. Momenteel zit je in je laatste master Beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten te Antwerpen.
 Waarom heb je specifiek voor deze studie gekozen?
Dat stond voor mij al enige tijd vast, ik ging sowieso in de kunsten verder gaan. Met leraren als Mr. Van Mieghem en Mr. Peters was het natuurlijk niet moeilijk om ook enthousiast te worden over beeldhouwkunst.
 
2.Hoe kijk je terug op je schoolcarrière binnen Maris Stella? Welke vakken/ervaringen vond je interessant?
Zoals velen had ik wat tijd nodig om aan het middelbaar onderwijs gewoon te geraken. De kunstvakken vond ik uiteraard fijn. Geschiedenis en kunstgeschiedenis vond ik fantastisch!
Al moet ik toegeven dat het pas tot het hoger onderwijs duurde voor ik waarnemingstekenen leuk begon te vinden.
 
3.Heb je het gevoel dat Maris Stella je goed heeft voorbereid op je hogere studies?
Jazeker, dat merk ik tot de dag van vandaag, in mijn master. Ere wie ere toekomt, vooral kunstgeschiedenis is altijd bijzonder vlot gegaan, in het hoger onderwijs kwam ik zelden onderwerpen tegen die we nog niet in het middelbaar hadden behandeld. 
Voor de praktijkvakken behaalde ik op Maris Stella mooie resultaten. Dit gaat nu nog altijd goed, wat bewijst dat jullie me goed hebben voorbereid.
 
4.Recent hoorden we via social media over je zeer speciale afstudeerproject. Kun je hier iets meer over vertellen!
Het betreft een artistieke reis die ik maakte richting Polen.
Al enige tijd ben ik bezig met mij vooral te concentreren op het transport van mijn sculpturen. Daar ik vooral in steen, hout en ijzer werk, zijn mijn sculpturen bijzonder zwaar. Transport is dus een probleem. Waarom zou het transportmiddel dan geen sculptuur kunnen zijn? Zodus maakte ik een aanhangwagen. Deze transformeerde ik tot een rijdende exporuimte. En dit wilde ik uiteraard uitproberen!
 
5.Wat interesseert je aan het ondernemen van een dergelijke reis?
Laat ik beginnen met het plaatsen van deze link: https://www.youtube.com/watch?v=6L-M82O3gSE&t=25s
 
Ik heb een video gemaakt waarin ik spreek over de aanleiding van deze reis. Daarin is ook te zien dat ik een sculptuur installeer op de eindbestemming van mijn reis.
Ik zal al verklappen dat ik geen voet in Polen of Krakau heb gezet, dat was eerst wel de bedoeling. Ik zocht een plaats waar ik een band mee heb. Dat is de E40, maar er zijn meer plaatsen waar ik naartoe kon rijden.
Als de video je interesseert nodig ik iedereen bij deze uit op de mastertentoonstelling in Academie Antwerpen. Die loopt van 24 tot 27 juni. Het kan voor de geïnteresseerden fijn zijn om de sfeer al eens te komen opsnuiven.
 
6.Je bent duidelijk een ondernemende kunstenaar met fantasie. Heb je nog andere wilde plannen of dromen die je wil realiseren na het afstuderen?
Ik denk dat een vliegtuig bouwen toch bovenaan op het prioriteitenlijstje staat. Ik heb juist een boot afgewerkt, een vliegtuig is de volgende stap…
 
7.Welke boodschap zou je willen geven aan onze huidige zesdejaars die aan de vooravond staan van hun leven na Maris Stella?
Als bijna afgestudeerde masterstudent heb ik ook het gevoel dat ik aan de vooravond van mijn leven sta. 
Ik kan hen alleen maar aanraden om die gedachte/gevoel vast te houden, ook als je bent afgestudeerd eender waar.