foto jef

 

uit GVA / Dinsdag 1 september 2020
Directeur Jef Otten voor de nieuwbouw Dennendal. Achter hem de buitenklas op het balkon dat nog verder afgewerkt moet worden.  — ©  kristin matthyssen

 

Maris Stella neemt nieuwbouw met buitenklas in gebruik

Het Maris Stella Instituut in Oostmalle, dit jaar sterk gegroeid tot 985 leerlingen, nam dinsdag de nieuwbouw Dennendal in gebruik.

De zeer lichte en ruime nieuwbouw heeft onder meer een grote klas voor plastische opvoeding, supermoderne schoolborden en een auditorium op het gelijkvloers voor de expressieve lessen voor de leerlingen woordkunst.

“Op de eerste verdieping is een open leercentrum met aanpalend terras en verrijdbaar meubilair, waardoor we over een tweede volwaardige buitenklas beschikken”, vertelt directeur Jef Otten. De uniformschool kreeg er bijna honderd leerlingen extra bij dit jaar. De ASO-afdelingen groeien en er is een goedgevulde Latijnse klas.

Nog verrassend nieuws: zuster Maria-Kristina, zuster Luk-Marie en zuster Johan, de laatste drie zusters die normaal dit voorjaar het klooster verlaten zouden hebben, zijn door omstandigheden voorlopig in Maris Stella gebleven.  kma