Begin februari organiseerde Maris Stella haar befaamde uitwisselingsproject met een school in het Duitse Bad Nenndorf. De leerlingen van 4ASO ontvingen zondag 10 februari hun buitenlandse gasten. Ze konden kort kennismaken, maar maakten het niet te laat want er stond een drukke week op het programma.
 
Op maandag gaven de leerlingen een uitgebreide tour doorheen Maris Stella, werden enkele kennismakingsspelletjes gespeeld en vulden ze de rest van de dag door rond het thema ‘Romeins eten’ te werken.
Dinsdag stond Antwerpen op het programma. De leerlingen maakten een rondrit door de haven en beklommen het MAS om daar van een schitterend uitzicht te genieten. ’s Middags reden we terug richting Westmalle, waar ze hun Duitse collega’s in de Chocolaterie lieten proeven van een Belgische specialiteit; chocolade natuurlijk… . 
Woensdag werden de recepten, die ze maandag hadden vertaald, klaargemaakt! Na lekker van het Romeinse eten te hebben gesmuld, namen de leerlingen hun koffers om richting Bad Nenndorf te vertrekken! Daar kwamen ze, zoals gepland, om iets voor 17u aan en konden eindelijk het gezin van hun gast leren kennen!
De volgende dag was goed gevuld met een rondleiding in een bio-boerderij en een bezoek aan een chemiebedrijf. 
Vrijdag kregen de leerlingen de kans om het nabijgelegen Hannover te bezoeken, een zeer mooie stad zo blijkt. Later op de dag kregen zij nog de kans om hun indrukken van de week te verwerken in een artistieke collega.
Moe maar voldaan reed 4ASO terug richting België met niets meer dan mooie herinneringen.