13 maart, een regenachtige dag. 
 
13 meisjes die zich verzamelden in de refter en even hun boterhammen opaten. 
 
13 uur klaar om zich op te warmen.
 
13 lachende gezichten
 
Allemaal waren ze klaar voor de gymnastiektrofee. Na lang oefenen was het eindelijk zover. Iedereen deed de 4 toestellen op hun eigen niveau. Of het nu de lange mat, rekstok, plint of trampoline was, ieder deed de opgelegde oefening zo goed mogelijk. Bij de dames competitie waren we met 3 meisjes in 2 categorieën goed aanwezig. Liesa Peeters kaapte daarbij, na schitterende oefeningen, de eerste prijs weg bij de miniemen. Kaat Hübner strandde op een 5de plaats, maar wel haalde ze een ongelooflijk prachtige score op de rekstok. Met 12,30 punten behaalde ze hier het meeste van al de meisjes miniemen. Julie Aerts stelde zeker niet teleur bij haar proeven. Met 47 punten heeft ze de meeste punten van iedereen kunnen verzamelen. Ze behaalde dan ook de gouden medaille bij de dames scholieren.
 
Buiten deze competitiegymnasten waren er echter ook nog 10 andere recreanten. En allemaal hebben ze dat schitterend gedaan. Zo behaalde Maris Stella bij de miniemen meisjes recreatief dankzij Lotte Nagels en Ella Heremans respectievelijk de eerste en de tweede plaats. Lotte behaalde op de sprong het maximale van de punten. Ze heeft er hard voor geoefend, maar de beloning is er wel. Meeusen Ninke viel net uit de top 3. Slechts 1 punt meer en ze had ook nog op het podium kunnen staan. Maar ze mag zich wel op de eerste plaats zetten als er enkel naar de rekstok gekeken zou worden. Hierop behaalde ze het hoogste resultaat van de dames miniemen. Hanne Guilliams en Elien De Becker behaalde uiteindelijk exact dezelfde score. Was Elien beter in de mat, dan haalde Hanne dit op met haar trampoline. Een mooie prestatie van beide dames. Jolien Renders trok zich hier niets van aan en turnde haar oefeningen met de concentratie volledig op haar eigen oefeningen. Dit loonde, want ze eindigde uiteindelijk op 0,30 punten boven de ex aequo van de beide dames. Voor Julie Aerssens en Louise Janssens was het vooral eens proeven van een wedstrijd. Beide hadden hard geoefend op de trampoline en hebben hier ook mooie punten opgehaald. Als laatste deelneemster was er Jolien Van Mierlo. Als scholieren meisje moest zij niet turnen tegen meisjes van de andere groepen, waardoor ze een zeer mooie eerste prijs behaald.  
 
Een resultaat waar we als leerkrachten L.O. natuurlijk niet meer dan tevreden over kunnen zijn.  Sport en plezier samen.