Op woensdag 26 september 2018 zijn de miniemen (1e graad) van Maris Stella weer gaan voetballen. Dit deden ze in de namiddag tegen andere scholen van omgeving Malle. Opnieuw hebben onze leerlingen zich weer van hun beste kant laten zien. Ons doel? Fair play, plezier en samen laten zien wat we kunnen!
 
In de voorrondes speelden onze jongens 2 wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen de eerste ploeg van Sint-Jan. We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd ging worden. Toch moesten onze jongens zeker niet onderdoen! Al snel kwamen we 1-0 voor dankzij het goede samenspel en het sterke doorzettingsvermogen. Helaas werden we door het technische meesterschap van de tegenpartij overklast. Daardoor verloren we onze eerste wedstrijd met 1-2.
 
De tweede wedstrijd ging nog beter dan de voorgaande. Deze keer speelden we tegen de tweede ploeg van Sint-Jan. Het was een prachtige wedstrijd om te zien. Beide ploegen boksten tegen elkaar op en er werden zeer mooie doelpunten gescoord. Onze keeper was de redder in nood en de juiste man op de juiste plaats. Hierdoor eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Tijdens de penaltyreeks versloegen onze jongens vlot de keeper van de tegenpartij. Winst dus voor Maris Stella!
 
Omdat we in de voorrondes Sint-Jan konden verslaan speelden we voor de 3e plaats in de competitie. De ploeg die in de andere voorronde 2e was geëindigd, mocht onze jongens in de ogen kijken. Welkom op het stevige duel tegen Mariagaarde! Tijdens deze wedstrijd was de vermoeidheid toch op te merken bij de jongens. Hier en daar wat onzuiverheden en de tegenstander was ons wat te slim af. Toch gaven de jongens niet op en creëerden spectaculaire kansen. Maar na 15 minuten spelen moesten we ons dan toch gewonnen geven. 
 
Met opgeheven hoofd verlieten we het tornooi met een knappe 4e plaats. Als schoolploeg zijn wij enorm tevreden over deze resultaten en zijn we blij met deze hechte groep die een combinatie van vriendschap en plezier liet zien. Op naar volgend jaar voor een nieuw duel!
 
Proficiat aan al onze spelers:  Schellekens Wout (1Mc),  Wilmssen Ruben (1La), Van Houdt Daan (1Ma), Lavrijssen Michiel (1Ka), Moussa Saif (2Md), Nuana Jeremiah (2Mb) en Mitran Anthony (2Me).
 
Coach: Mevrouw De Pauw