Terwijl de zesdejaars eind oktober door Italië reisden, gingen ook de vijfdejaars naar jaarlijkse traditie op pad om zelf te ervaren of er waarheid schuilt in bovengaande beroemde woorden.
Dit jaar trokken we op 24 oktober met  98 benieuwde leerlingen en 9 enthousiaste leerkrachten naar de wereldstad.  Er wachtte ons een drukke maar gevarieerde driedaagse waarin we de leerlingen even konden laten proeven van de culturele en historische rijkdom die de lichtjesstad te bieden heeft. 
Zo bezochten we enkele van de wereldvermaarde musea (oa Musée du Louvre, Musée d’Orsay en Centre Pompidou), picknickten we in de Tuileries en vergaapten we ons aan de prachtige uitstalramen op de Champs-Elyseés en in de buurt rond Place Vendôme. 
We snoven de typische Parijse sfeer op in de kleine straatjes van Montmartre en de brede boulevards in de Quartier Latin, we kuierden langs het idyllische Canal Saint-Martin. Een boottocht op de avondlijke Seine onder de prachtige Parijse bruggen en langs vele historische monumenten mocht uiteraard niet ontbreken.  Ook de stevige beklimming van de Arc de Triomphe in het schemerdonker bleek de moeite waard.  Het prachtige uitzicht over de stad leerde ons dat Parijs haar bijnaam ‘Ville Lumière’ niet gestolen heeft. 
Inderdaad, “Parijs is altijd een goed idee.”(A. Hepburn)
 
Liesbeth Vander meiren