Op vrijdagavond 16 november maakten enkele leerlingen van 5 + 6ASO en 5Wk zich op voor een muzikale trip naar Antwerpen. Daar werden we namelijk verwacht voor een klassiek concert in de gloednieuwe  Koningin Elisabethzaal.
Dit gebouw werd in 2016 opnieuw geopend voor het grote publiek, na een 4 jaar durende restauratie. Het resultaat is indrukwekkend: een adembenemende zaal die plaats biedt aan 2000 mensen met een akoestiek van wereldniveau. Benieuwd hoe dat zou klinken!
 
Op het programma stonden drie werken: de Symphonic dances van John Adams, het dubbelconcerto Eros Athanatos van Richard Dubugnon en de 9de symfonie van Antonin Dvorak. Deze werken werden uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra onder het toeziend oog van de Britse gastdirigent Jamie Philips. Dit orkest werd dan nog eens vergezeld door twee absolute wereldvedetten: de cellist Gautier Capucon en pianist Jean-Yves Thibaudet.
 
Voor velen was het de eerste keer dat ze een dergelijk evenement bijwoonden. Toch kwamen we niet onvoorbereid voor de dag. De organisators van het Antwerp Symphony Orchestra hadden een pre-talk voorzien waarbij muzikale experts ons iets meer vertelden over de inhoud van de klassieke werken. En wie kan er ons beter informeren dan de muzikanten zelf! Twee leden van het orkest (een hoboïst en een dwarsfluitist)  kwamen al onze vragen beantwoorden: hoeveel repetities gaan er door voor het eigenlijke concert, waar spelen jullie het liefst, hoe ziet het leven van een professionele muzikant eruit? Afsluitend nam de muzikaal directeur nog even het woord en bedankte ons voor onze aanwezigheid.
 
Het eigenlijke concert wist velen te bekoren. Het enthousiasme van de muzikanten, de prachtige hernieuwde zaal en grandioze atmosfeer maakten duidelijk indruk. Volgend jaar zullen we er weer bij zijn!