Op 4 mei ging de derde graad Architectuur op uitstap naar Rotterdam. Franck Deboosere voorspelde prachtig weer, dus we waren er helemaal klaar voor! Het doel: de architecturale parels van deze boeiende stad ontdekken op een leuke en alternatieve manier.
 
In de voormiddag stond het Huis Sonneveld op het programma. Deze modernistische woning werd boeiend uit de doeken gedaan door onze gepassioneerde gids. Werkelijk een pareltje van licht, elegant design en functionaliteit. Achteraf werden we zelf aan het werk gezet. We kregen een klein uurtje om, net als de toenmalige architect van het huis, na te denken over de toekomst. Hoe ziet een gebouw eruit in de 21ste eeuw? Wat zijn de behoeftes van de hedendaagse mens? Kunnen we hier een artistiek antwoord op bieden? Aan de hand van zelfgemaakte maquettes moesten we hierover reflecteren en vervolgens onze resultaten presenteren. Leuke denkoefening!
 
Na een welverdiende lunch waren we klaar voor het hoogtepunt van de dag: een begeleide fietstocht door Rotterdam. Twee gemotiveerde gidsen namen ons mee naar enkele artistiek interessante plekjes in de binnenstad. Lekker bruinend en trappelend in een heerlijk zonnetje ontdekten we o.a. de gerenommeerde Erasmusbrug, de kubuswoningen, het Centraal station en het World Port center.
Een leuke en actieve manier om een stad als deze te leren kennen. Een mooie afsluiter van een boeiende dag!