Op 15 januari begonnen we eraan. Met een heel aantal leerlingen werd er gestart met het oefenen voor de gymnastiektrofee. Of het nu mat, rekstok, trampoline of plint was, 2 keer in de week werd er duchtig geoefend. Toestellen die minder gingen, werden uitvoerig herhaald. Waar het wel goed ging, werden er tips uitgewisseld om het nog beter te maken. Ieder van de leerlingen deed zijn uiterste best. Zo konden we uiteindelijk met 17 leerlingen naar de gymnastiektrofee in Westmalle afzakken. 
 
Alle leerlingen hadden doorgegeven of ze competitief aan gymnastiek deden of niet. Zo kwamen ze uit tegen andere leerlingen met ongeveer hun eigen niveau.. Voor Fien was de mat duidelijk één van de oefeningen waar ze op geoefend had. Hoewel de zenuwen hoog gespannen stonden, hebben alle leerlingen deze oefening schitterend gedaan. Zo heeft Jolien de op één na hoogste score behaald op de mat. Een echt knap resultaat, wat haar mee heeft geholpen om de eerste plaats te nemen in haar reeks. 
 
Dat gymnastiek niet enkel voor meisjes is weggelegd, hebben onze twee jongens duidelijk bewezen. Zij hebben hele middagen geoefend en dit was ook duidelijk te zien op de woensdagnamiddag zelf. Met een last-minute wijziging van oefening van Jules op de trampoline sprong hij letterlijk naar de derde plaats. Jammer voor Jarne, want hierdoor zakte hij naar de 4de plaats. Allebei hebben ze op hun favoriete toestel laten zien waarom dit hún toestel was.  
 
 
 
Zo zou hier de loftrompet voor al deze leerlingen nog kunnen blijven spelen. Met 7 podiumplaatsen zijn we als school verwend, maar waar we vooral heel blij om zijn, zijn onze 17 leerlingen die meededen. Jong en oud, jongen of meisje, samen hebben ze een fijne en sportieve namiddag beleefd. 
 
Proficiat aan jullie allemaal.
 
De LO-leerkrachten