Op vrijdagavond 12 januari maakten enkele leerlingen van 5ASO en 5Wk zich op voor een muzikale trip naar Antwerpen. Daar werden we namelijk verwacht voor een klassiek concert in het gloednieuwe  Elisabeth center.
Dit gebouw werd in 2016 opnieuw geopend voor het grote publiek, na een 4 jaar durende restauratie. Het resultaat is indrukwekkend: een adembenemende zaal die plaats biedt aan 2000 mensen met een akoestiek van wereldniveau. Benieuwd hoe dat zou klinken!
 
Op het programma stonden drie werken: de 31ste symfonie van W.A. Mozart, het vioolconcerto van R. Schumann en de Symfonie in D van C. Franck. Deze werken werden uitgevoerd door het Antwerp Symphony orchestra onder het toeziend oog van vaste dirigent Philippe Herreweghe .
 
Voor velen was het eerste keer dat ze een dergelijk evenement bijwoonden. Toch kwamen we niet onvoorbereid voor de dag. De organisators van het Antwerp symphony orchestra hadden een pre-talk voorzien waarbij muzikale experts ons iets meer vertelden over de inhoud van de klassieke werken. En wie kan er ons beter informeren dan de muzikanten zelf! De violiste, Patricia Kopatchinskaja, die het concerto van Schumann zou uitvoeren kwam hoogstpersoonlijk opdagen en vertelde ons over haar band met het concerto: wat zij erin ziet, waarom het werd geschreven, waar we aandacht voor moesten hebben. Ze verliet ons echter snel, mentale concentratie alvorens op te treden is immers belangrijk. Daarna kwamen nog twee leden van het orkest onze vragen beantwoorden: hoeveel repetities gaan er door voor het eigenlijk concert, hoe verloopt een auditie, hoe ziet het leven van een professionele muzikant eruit? Afsluitend nam de muzikaal directeur nog even het woord en bedankte ons voor onze aanwezigheid.
 
Het eigenlijke concert wist velen te bekoren. Het enthousiasme van de muzikanten, de prachtige hernieuwde zaal en grandioze atmosfeer maakten duidelijk indruk. Volgend jaar zullen we er weer bij zijn!