Donderdag 18 januari bezochten de leerlingen van het zesde jaar Economie de onderneming Hacos, gelegen in het industrieterrein in Malle. Het bedrijf houdt zich bezig met de bouw van machines voor voornamelijk chocolatiers of koekjesfabrieken. 
 
Na een inleidende film over het maken van chocolade en de nodige machines hebben we kennisgemaakt met de verschillende afdelingen in het bedrijf. Het bedrijf staat immers in voor het volledige productieproces, van het tekenen van de plannen tot de montage van alle verschillende onderdelen. Bij elke afdeling kregen we een woordje uitleg van een enthousiaste werknemer van die afdeling zelf. Eens een machine volledig klaar en goedgekeurd, wordt deze terug gedemonteerd, ingepakt en getransporteerd. 
 
Een zeer groot deel van de afzetmarkt van Hacos bevindt zich in het buitenland. Wat wij interessant en ook opmerkelijk vonden, was dat er telkens een vijftal techniekers mee naar het buitenland gaan om daar de nieuwe machines mee op te bouwen. De bereidheid om af en toe naar het buitenland te reizen en kennis van het Engels, zijn vereisten om bij Hacos aan de slag te kunnen. Verder is er vooral vraag naar medewerkers met een technische opleiding. Wat wel opviel is dat binnen de salesafdeling elk continent een andere verkoper wordt toegewezen, dus naast economische kennis blijft talenkennis ook hier een troef.
  
Kortom, wij vonden het een interessant bedrijfsbezoek waar we zeker iets hebben bijgeleerd!
 
 
 
Jitske Lenaerts – 6 Economie – wiskunde 
Amber Sebrechts –  6 Economie – moderne talen
Sander Van Woensel – 6 Economie – wiskunde