De stormachtige donderdagochtend op 18 januari belette de economen van het vijfde jaar niet om een bezoekje te brengen aan het naburig industrieterrein. We waren immers te gast bij het houtverwerkende Pasec NV.
 
Toen we op de site arriveerden, werden we warm onthaald in de vergaderzaal met een kopje koffie. Het volgende uurtje lichtte de HR manager de werking van het bedrijf toe en was er een interactief gesprek met de algemene directeur. Ook kregen we de meest actuele transformaties binnen Pasec voorgeschoteld. Het was fijn om te horen hoe onze leerstof werd toegepast in deze onderneming. Met al deze informatie in ons achterhoofd trokken we met de gidsen naar één van de grootste en modernste werkplaatsen voor het fabriceren van paletten en kisten. We zagen gedetailleerd hoe ze van een paar ruwe houtblokken een perfect pallet vervaardigden.
 
We hebben de gastvrijheid van alle werknemers van Pasec enorm op prijs gesteld. Dankzij hen konden we nog maar eens proeven van de grote bedrijfswereld. Bedankt!
 
Daan Soetemans 5EW en Thomas Van der Schoot 5E6