Op dinsdag 5 september was het al direct een spannende dag voor onze eerstejaars. Het was namelijk survival. Een hele dag proeven uitvoeren met de klas en deze zo goed mogelijk volbrengen. Ondanks dat de zon ons ’s morgens nog niet direct verwelkomde , had iedereen er toch volledig zin in en stapten we dus op tijd de bus op op weg naar de Mosten.

 

Daar konden we er direct invliegen, of beter gezegd, invaren. Elke klas ging met haar titularis mee om zo direct aan de verschillende proeven te beginnen. Ondanks de frissere ochtendtemperatuur, gingen de leerlingen met enthousiasme de kajaks in om met krachtige slagen naar de overkant te varen, daar een opdracht uit te voeren en om dan nog sneller te peddelen om toch maar als eerste terug te zijn. Gelukkig had iedereen zich op wat nattigheid voorzien, want niet iedereen kon zijn enthousiasme bedwingen om de kajak te blijven duwen in het water. Dat er een aantal nat werden om te winnen, namen ze er met alle plezier bij.

 

           

 

Onze leerlingen hadden duidelijk geen schrik. Dat lieten ze ook merken bij het boogschieten. Al de leerlingen wisten de roos staan en er waren er zelfs een aantal die al bij de eerste keer recht in de roos schoten. Ondanks de competitie in de klas zelf, was iedereen toch elkaar aan het aanmoedigen. Het belangrijkste was vooral elkaar leren kennen, plezier maken, samenwerken en elkaar aanmoedigen. Dit kwam zeker van pas tijdens de andere proeven. Of er nu buizen met water gehaald moesten worden, met emmers water vervoerd op een surfplank of  elkaar  in het bos rondgedragen op een brancard; alleen lukte het niet. Samenwerken was nodig en daarin zijn onze eerstejaars zeker geslaagd.

 

Na een ganse dag al de sporten tot een goed einde te brengen, keerden onze leerlingen ‘s avonds moe maar tevreden terug naar huis. Ze kenden hun klasgenoten al heel wat beter dan de eerste schooldagen en hadden er erg van genoten.