Vorig jaar organiseerde onze school het eTwinning-project “CULTURES COMING TOGETHER”.
 
eTwinning is een internationaal forum waarbinnen scholen over heel Europa met elkaar kunnen samenwerken rond een bepaald thema en vak. Een klas uit het zesde jaar ASO, inmiddels dus afgestudeerd, werkte binnen dit project samen met een klas uit Turkije, Polen en Italië in het licht van het vak esthetica. Het centrale doel was om meer te weten te komen over de grote culturele iconen van elkaars land. Dit project stond ook in het teken van CLIL, waarbij onze school de  mogelijkheid aanbiedt aan leerlingen om een niet-taalvak in het Engels te volgen.
 
Met plezier melden we dat ons eTwinning-project een nationaal eTwinning kwaliteitslabel heeft gewonnen. Dit betekent dat onze “Cultures coming together” behoort tot de selectie van meest originele en kwalitatieve projecten in Vlaanderen. Op 5 oktober mochten de organiserende leerkrachten Mr. Landoy en Mr. Raeymaekers hiervoor naar Gent om een certificaat en bijhorende eTwinning-vlag in ontvangst te nemen.
 
Deze uitreiking stond eveneens in het teken van de eTwinning Kick off-dag waarbij leerkrachten van over heel Vlaanderen samenkomen om ervaringen te delen omtrent internationale samenwerking. Interessante workshops werden georganiseerd omtrent ICT, baanbrekende praktijkvoorbeelden en schoolimplementatie.
 
Inmiddels is onze school reeds bezig met het brainstormen over een nieuw eTwinning-project waarbij we opnieuw hopen samen te werken met buitenlandse partners. Hopelijk zitten we volgend jaar opnieuw bij de gelukkigen!
 
Hieronder vindt u nogmaals een foto van de leerlingen die betrokken waren bij het project.