Op  8 maart 2017 overleed Zuster Beatrijs Vansina, medezuster van onze Zusters van de Verlosser. Leerlingen, leerkrachten en ouders kennen haar  beter als “onze” missiezuster. Naar haar levenswerk in Colombia gaat structureel een deel van de opbrengst die leerlingen jaarlijks bij elkaar sponsoren tijdens de mondiale dagen. En wat voor een werk!
Haar missie: vorming, onderwijs en ontwikkeling bieden. Zo hield ze in Cartagena, Colombia,  de kinderen van straat door hen nieuwe onderwijskansen te bieden en de moeders op te leiden. Ze organiseerde een bibliotheek met huiswerkklassen voor deze kinderen en voor de jonge moeders vormingscursussen. Haar werk wordt nu verder gezet door leken.
 
Voor haar in deze nieuwsflash woorden van eer en dank voor zoveel jaren dienstbaarheid!  Wie Zuster Beatrijs ooit ontmoette maakte kennis met een gedreven daadkrachtige dame die goed wist wat ze wou en daar positief op inzette. Vertrouwend op wat ze kon veranderen, gesterkt door haar geloof en binnen een krachtig netwerk van medewerkers dat ze bij elkaar bracht,  maakte zij voor velen een enorm verschil. Sprekend is daarom ook de Pinksterboodschap op de rouwbrief: No teman soy yo el Senor. Wees niet bang!  Ik ben er…
 
Die boodschap nemen we mee in ons dagelijkse vormingswerk op school.