Op 18 april fietsten we met de hele klas (2L) naar het Lindepaviljoen in Zoersel. Het weer zat mee, een beetje zon, weinig wind en vooral geen regen. In het Lindepaviljoen staat  ‘de boom van Zoersel’.  Deze boom stond ter hoogte van de kerk van Zoersel en werd ongeveer 800 jaar oud.
 Toen hij werd geveld, kwam hij in handen van twee kunstenaars, Pol Van Esbroeck en zijn echtgenote Mariëtte Coppens. De kunstenaar bewerkte de stam en de kunstenares de takken. Zij graveerde het verhaal van de Loteling van Conscience in de takken van de lindeboom en hij verwerkte in de brede stam typische verhalen die hij had horen vertellen van enkele inwoners van Zoersel door middel van figuren. 
 
          
 
De takken hangen niet meer aan de boom maar staan in een aparte kamer. We kregen het verhaal van ‘De Loteling’ te horen en het verhaal over deze linde door Patrick, onze gids. We konden zowel beneden als van bovenaf de boom bewonderen.  Het moet een gigantisch werk geweest zijn! We mochten deelnemen aan een quiz over dialecten en een ‘raad de vogel’-spel. We kregen nog een folder en vertrokken weer richting Maris Stella.
 
     
 
 
Ikzelf vond het een heel leuke uitstap omdat het interessant was. Met het zesde leerjaar waren we al eens naar het Lindepaviljoen geweest, maar dat was nog voor de renovatie. Het bezoek is nu veel spannender en daardoor leuker. Het was een geslaagde uitstap! 
Poppe-Louis Deruwe, 2L