Op vrijdag 2 Juni gingen we naar Xanten in Duitsland. We kwamen binnen langs een grote poort. Achter die poort lagen de mooie Romeinse gebouwen. We konden naar verschillende gebouwen, zoals het Amfitheater en het museum. De gebouwen waren indrukwekkend en we leerden er interessante dingen over. Het was een boeiende en leuke uitstap.
 
Ik heb in Xanten veel bijgeleerd over de Romeinse leefwijze. Het interessantste vond ik de huizen van vroeger. Ik vond het leuk om te zien hoe deze ingericht werden. Het was ook boeiend om wat meer te weten te komen over het hypocaustum, hoe het werkt en hoe het gebruikt werd.
 
Je raakte helemaal verdiept in de Romeinse cultuur. De gebouwen waren ook zeer goed gereconstrueerd. Je moest toch eens twee keer kijken of het echt uit de Romeinse tijd kwam of dat het nagebouwd was. De hitte speelde zowel een negatieve als een positieve rol. Door de warmte werd het lastig om nog goed mee te volgen met de uitleg van de gidsen. Al bij al was het een leerrijke, maar vooral een toffe ervaring.
 
Emma Van Eester, Casper Dierickx, Claire Krekels, 2Ma