In april en mei namen 24 leerlingen uit 6ASO deel aan het internationale eTwinning-project genaamd CULTURES  COMING TOGETHER.
 
eTwinning is een initiatief van de Europese Commissie dat Europese scholen aanzet om doorheen educatieve projecten met elkaar in contact te komen. Enkele leerkrachten van Maris Stella postten hun voorstel op dit internationale forum en de bal ging al snel aan het rollen…
Dit project stond in het teken van de CLIL-lessen esthetica en verliep dus volledig in het Engels.
 
“Cultures coming together” had als doel om leerlingen in contact te brengen met de culturele identiteit van andere landen doorheen een digitale uitwisselingsopdracht.
 
Vier scholen uit vier verschillende landen, namelijk België (Maris Stella), Turkije (Ihlas schools), Polen (Zespół Szkół) en Italië (Enrico Fermi Istituto Tecnico Tecnologico), kregen de opdracht om elkaar telkens 8 belangrijke iconen uit hun eigen cultuur te bezorgen.
 
De opgave: maak een kort, origineel en informerend filmpje over deze iconen en kom zo meer te weten over een ander land.
 
Na dit drie weken-project plaatsten de verschillende landen hun filmpjes in een dropbox, waaruit eind mei vier finalisten worden gekozen.