Op vrijdag 5 mei trokken we met de vijfde- en zesdejaars een dagje naar Keulen om er de Duitse cultuur op te snuiven. Zelfs het vroege vertrekuur kon ons humeur niet verpesten en vol enthousiasme begonnen we aan de lange busrit.
 
In Keulen aangekomen bezochten we als eerste de popartcollectie in het  museum Ludwig, uiteraard onder leiding van een Duitstalige gids. Vervolgens hadden de leerkrachten een leuke stadstour in elkaar gebokst om alle bezienswaardigheden in Keulen op een toffe manier te ontdekken. Natuurlijk kon ook een bezoek aan de wereldbekende dom van Keulen niet ontbreken en ook hier werd onze artistieke kennis alweer een beetje verruimd. 
Last but not least stond ook das EL-DE-Haus nog op het programma. Dit museum bevindt zich in wat het vroegere hoofdkwartier van de Gestapo was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op het einde van de rondleiding kregen we zelfs de kans om de originele cellen in de kelder te bezoeken. Prettig kunnen we dit uiteraard niet noemen, maar toch een zeer gepaste afsluiter van ons bezoek aan het EL-DE-Haus. Onder leiding van een enthousiaste gids hebben we ook hier weer veel bijgeleerd. We willen langs deze weg ook de leerkrachten nog even bedanken om er een onvergetelijke dag van te maken!
 
Maar helaas komt aan alle mooie liedjes een eind. Na een ongelooflijk toffe en leerrijke dag vertrokken we uitgeput, maar met een gsm vol leuke selfies terug richting het thuisfront. 
 
Antje De Visscher en Sofie Verresen (6TW)