Robbe Pincket uit Oostmalle is een uitzonderlijk wiskundig talent! Hij zal België vertegenwoordigen op de International Mathematical Olympiad in Rio de Janeiro.
De leerlingen van het Maris Stella Instituut leverden de ene “wiskundige” topprestatie na de andere. 
 
Het team is sterk in de breedte en telt een briljante kopman, Robbe Pincket uit het zesde jaar. We kijken bovendien al uit naar het wiskundetalent Rik Janssens  uit het vierde jaar.
In september 2016  gingen de teams van het zesde en vijfde jaar aan de haal  met de eerste en de derde plaats op het internationaal wiskundetoernooi in Leuven. Ze zijn daarbij zelfs zo sterk dat ze in de voormiddag een team van gerenommeerde  professoren wisten voor te blijven.
Op de wiskunde B-dag in november, waar ze een hele dag werkten aan een werkstuk rond het thema" Een gooi naar winst", slaagden ze er in om een gedeelde vierde plaats weg te kapen.
Team Maris Stella is in maart 2017 ook geselecteerd voor de finale in Brussel  van de wedstrijd "Wiskunnend Wiske ", maar kon door omstandigheden niet aanwezig zijn.
Begin januari 2017 namen 26832(!) Vlaamse leerlingen uit de derde en tweede graad deel aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO) en zijn jongere broertje Junior Wiskunde Olympiade (JWO).
Finalist worden van deze prestigieuze wedstrijd is dan ook slechts weinigen gegeven. 
Slechts 84 van de Vlaamse leerlingen uit de derde graad  en 85 uit de tweede graad werden dit jaar toegelaten tot de finale.
Rik bij de JWO en Robbe bij de VWO waren er bij en zetten een bijzondere prestatie neer: op de proclamatie in Brussel op woensdag 24 mei behaalde Rik een fantastische derde prijs in de JWO.
Robbe Pincket mag naast een tweede prijs, felicitaties van de jury met zijn vier jaar opeenvolgend finalist zijn... ook ons land vertegenwoordigen op de International Mathematical Olympiad (IMO) in Rio de Janeiro in juli! 
Van een uitzonderlijk talent gesproken!
 
In mei heeft hij zich  overigens al getoond tijdens de Benelux Mathematical Olympiad: hij kreeg daar alvast een eervolle vermelding van de jury !
 
F. Gyssels (leerkracht Wiskunde)
 
 
Foto 1: links Rik Janssens , Robbe Pincket
Foto 2: van links naar rechts: leerkracht wiskunde Verhees Michel, Rik Janssens, Robbe Pincket en leerkracht wiskunde Gyssels Frans
Foto 3: uiterst rechts Robbe Pincket (Benelux Olympiad)