De leerlingen van 3ASO kregen in de aardrijkskundeles  de opgave een vakantiesalon te organiseren voor alle leerlingen en leerkrachten van onze school. De bedoeling van dit evenement was dat de bezoekers helemaal verkocht waren om naar dat land op vakantie te gaan. De kraam moest zo leuk mogelijk aangekleed worden  en het was verplicht om een workshop te organiseren of een gerecht te serveren. 
 
De leerlingen kregen 3 lesuren tijd om opzoekingen te doen, hun kraampje uit te werken en de gerechten te testen. 
 
Vrijdagmiddag 10 maart was het dan zover: alle leerlingen begonnen vol goede moed met het opstellen van de kraampjes. Er hing een leuke, maar zenuwachtige sfeer en stuk voor stuk werden alle klassen in Dennendal omgetoverd tot heuse werelddelen waar de leerlingen het beste van zichzelf gaven. 
 
     
 
In de stand van Europa konden we terecht voor info over Zwitserland, we konden proeven van heerlijke chocolade van België en Griekse dames schonken ons romige yoghurt. 
Als we wat verder trokken, arriveerden we in Azië  waar heerlijke Cambodjaanse loempia’s op ons wachtten en werden we begroet door twee Japanse sumoworstelaars. In dit lokaal veel interessante weetjes over Thailand  en als kers op de taart gaf het groepje van India iedereen een rode stip op z’n voorhoofd. 
Afrika was veruit het populairste werelddeel van ons vakantiesalon. Er stond een lange rij wachtenden bij Marokko. De hennatekeningen waren duidelijk in trek en ook het eten uit een tajine lokte veel belangstellenden. Verder was er Egyptische thee en konden  we op de foto met dieren uit Madagskar. Eenvoudige Keniaanse spellen maakten dit bezoek compleet. 
Wanneer we de berenpoten in de gang volgden, kwamen we uit bij de Noord-Amerikaanse klas waar we verwelkomd werden door een ijshockeyer en een grizzlybeer van Canada.  De Verenigde Staten, met een echte Trump, serveerden een hotdog en de groepjes van Mexico zorgden voor tortilla’s, vergezeld van passende muziek en sombrero’s.
De Zuid-Amerikaanse landen werden gekenmerkt door de vrolijke muziek die uit het lokaal galmde. Bij het Braziliaans kraampje kon je op de foto met palmbomen, Jamaica bracht Bob Marley in de klas en zij organiseerden ook een echte ‘Bolt’loopwedstrijd. De Dominicaanse republiek had heerlijke (alcoholvrije) pina colada en bij de Paaseilanden kon je de eilanden zo goed mogelijk naboetseren in klei. 
Bij de stand van Australië werd enthousiast uitleg gegeven en een zelfgemaakte didgeridoo maakte de sfeer optimaal.  
 
De tijd vloog voorbij.  Maar iedereen was enthousiast, zowel de deelnemers als de bezoekers! Het fijne van dit salon was dat onze leerlingen hun organisatie- en presentatievaardigheden op een leuke manier onder de knie konden krijgen en een heel andere perceptie kregen van de verschillende landen.