Enkele reacties van leerlingen:
 
Ik vond het MIMA echt iets uitstralen, niet alleen aan de buitenkant maar ook binnenin. De mensen van het museum hebben erg goed nagedacht over de ruimte waarbinnen de werken werden geplaatst. Wat me erg aangenaam verraste waren de graffiti-artiesten die buiten een werk maakten terwijl we ons broodje opaten.
 
Lin De Vos
 
Het eerste museum dat we bezochten, genaamd het MIMA, vond ik gewoon fantastisch! De stijl is ook helemaal mijn ding. Ik had er lang naar uitgekeken. Mijn eerste indruk was: ‘oei, dit is wel erg klein’. Maar eigenlijk maakte dat voor mij niet veel uit. Het is vooral belangrijk dat je wat langer kunt stilstaan bij de werken. Het aanbod was ook erg gevarieerd, waardoor het niet te saai werd. Je kon vrij rondkijken, wat je de kans gaf om zelf te bepalen waar je aandacht naar uitging. Ook het bezoekje achteraf aan het beroemde Caravaggio-werk langs het kanaal vond ik leuk.
Het tweede museum, het WIELS, was niet echt mijn ding. De kunstwerken waren niet per se lelijk, maar de gids maakte het soms wat te langdradig. Het was eveneens erg druk, veel bezoekers, waardoor ze soms minder verstaanbaar was.
Conclusie: Over het algemeen een zeer geslaagde dag en veel bijgeleerd!
 
Bo van Opstal
 
In de voormiddag bezochten we het MIMA in Molenbeek. Het museum is opgebouwd rond het thema STREET-ART en sprak mij erg aan. Een dergelijke manier van schilderen en installaties creëren interesseert mij. Je kon er vrij rondlopen en zelf bepalen welk werk je beter wou bekijken. Ik heb een paar leuke foto’s kunnen nemen van de werken die mij het meest aanspraken. Voor mij was dit een eerste ervaring met street-art en graffiti. Leuk was ook dat er, terwijl we ons broodje aten, enkele artiesten een graffiti-piece maakten op de muur van het museum. Een boeiende en krachtige ervaring dus!
Het tweede museum, het WIELS, sprak mij wat minder aan. De kunstenaar Sven ’t Jolle heeft een erg speciale manier van werken. Hiermee doel ik vooral op de betekenis van zijn installaties. Een gids vertelde ons meer over zijn artistieke doeleinden. Sommige vond ik vrij goed gevonden, andere waren gewoon te vergezocht. Op momenten werd het iets te langdradig en vermoeiend. Wat ik echter wel heel knap vond was de locatie van het museum. Het dakterras gaf een prachtig uitzicht over Brussel. Ook het feit dat het museum vroeger een brouwerij was vond ik leuk.
 
Elise Coeckelberghs
 
      
 
In de voormiddag bezochten we allereerst het MIMA, wat ik persoonlijk een erg leuk en interessant museum vond. Het ging over street art, wat mij erg aanspreekt. De tentoonstelling over het werk van Boris Tellegen was erg leuk opgesteld, veel originele en knappe kunstwerken. Ik had een dergelijk iets nog nooit eerder gezien, wat het boeiend maakte.
Na het MIMA stond het WIELS op het programma. Dit museum sprak me iets minder aan, mede door de kunst die er werd tentoongesteld. Het werk van Sven ’t Jolle kwam me soms wat vreemd over, ookal overtrof het wel mijn verwachtingen. De kunstenaar toont echt wel originaliteit in zijn benadering!
 
Lynn De Jonghe
 
Het MIMA en het WIELS zijn twee totaal verschillende musea. In het MIMA zagen we een goede tentoonstelling over het werk van Boris Tellegen, maar ook de permanente collectie was zeker de moeite waard. Het is een klein maar intrigerend en creatief ingedeeld museum. In het gedeelte van de permanente collectie was er een glazen vloer waardoor je kon kijken naar de bezoekers op de onderliggende verdieping. Voor mij een blijvende herinnering! Het museum is ook mooi gelegen aan het Brussels kanaal en bevindt zich in een prachtig gerenoveerd gebouw. Enkele artiesten life een graffiti-werk op een muur zien maken was ook mooi meegenomen. Leuk om eens te zien hoe dit in zijn werk gaat.
Het WIELS is een zeer statisch gebouw, zeer gestructureerd. Een goede gids gaf ons voldoende informatie om het werk van Sven ’t Jolle te begrijpen. Ze bezitten een zeer heldere en zuivere betekenis. Het dakterras was ook een ware attractie. Het gaf mij een gevoel van vrijheid. Hoe spectaculair het museum zelf ook is, de omgeving maakt het des te meer de moeite waard. Ik vond het gebouw ook prachtig gerestaureerd. Zeker de brouwzaal in het begin en de monumentale traphal waar men vroeger het graan opsloeg. Graag had ik nog wat meer tijd gekregen om rond te wandelen. Over het algemeen vond ik het een zeer leerrijke en toffe uitstap.
 
Marthe Etienne