Wij, leerlingen van het zesde jaar Economie, zijn woensdag 16 november op bedrijfsbezoek naar Hacos geweest. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van machines die pralines produceren of decoreren. Aangezien Hacos tot de vijf beste producenten van zulke machines behoort, kun je wel zeggen dat het een eer voor ons was om het bedrijf te mogen bezoeken. 
 
Het bezoek startte met enkele inleidende filmpjes over Hacos. Daarna bezochten we de fabriek. Het was een zeer interessante rondleiding, we kregen een boeiende en gedetailleerde uitleg over de hele werking in het bedrijf. Hierdoor kregen we een gestructureerd beeld over alle taken die nodig zijn om een machine te maken. Er kwamen verschillende enthousiaste werknemers aan het woord die elk een andere taak hadden binnen Hacos, zoals bijvoorbeeld technisch tekenaars, elektriciens, machineoperatoren, sales manager, marketeer enz. Het was fantastisch om te  zien hoe gemotiveerd alle werknemers waren. 
 
De uitleg die we over de gevolgde studierichtingen van de werknemers hoorden, zorgde ervoor dat we een duidelijk beeld kregen waar je overal terecht kan komen in een bedrijf. Dit was erg interessant voor ons, aangezien we dit jaar zelf ook onze studiekeuze moeten maken.
Kortom, een fijn bedrijfsbezoek dat ons een realistische kijk heeft gegeven op de bedrijfswereld. 
 
 
           
 
Eline De Vreese, Sara Pillin, Maarten Renap, Cedric Van Laer
 
6 Economie – Moderne Talen