wiskundetoernooi3

 

Op vrijdag 23 september organiseerde de KU Leuven de zesde editie van het Internationaal Wiskundetoernooi , dit in samenwerking met de universiteiten van Nijmegen en Bonn. Deze wedstrijd richt zich tot leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs die geïnteresseerd zijn in wiskunde en al haar toepassingen en in elk probleem een uitdaging zien; kortom probleemoplossend denken ten top.
Het thema dit jaar was Geodesie en Cartografie.
 
Maris Stella nam deel met vier gemotiveerde teams en na de schitterende prestatie van vorig jaar ( 1ste prijs !) lag de lat hoog. Het enthousiasme in de teams was groot, de spanning voelbaar en de tegenstand keek hen met argusogen aan. De reputatie van dat schooltje uit de Kempen is duidelijk al lang doorgedrongen binnen de muren van de KU Leuven !
 
En om aan deze wedstrijd nog meer aanzien te geven deed dit jaar buiten wedstrijd in de voormiddag ook een team van gerenommeerde wiskundeprofessoren mee. En het onwaarschijnlijke gebeurde: al vanaf de eerste vraag liet het Maris Stella jongensteam bestaande uit Rob, Lander, Rik, Robbe, Floris en Ciaran de tegenstand, inclusief het professorenteam achter zich. Een voorsprong die ze de rest van de dag niet meer uit handen gaven en ze behaalden dan ook terecht de eerste prijs.
 
Het Maris Stella meisjesteam toonde zich in de namiddag meester in de Cartografie en behaalde uiteindelijk een schitterende 3de plaats. Het erepodium was dus bijna volledig voor het Maris Stella Instituut en de prijzen waaronder een weekend in Koblenz samen met de winnaars van Nederland en Duitsland gingen richting Oostmalle.
 
Onnodig te zeggen dat de begeleidende wiskundeleerkrachten Gyssels en Verhees er bij stonden te blinken van trots…