11/05, half twee, Sint-Jan Berchmanscollege.

De jongens van Maris Stella nemen de uitdaging op deze warme namiddag aan en trappen de wedstrijd op gang. Het is echter de tegenpartij die het best opent en die ons in de beginfase meteen bij de keel grijpt. Al snel kijken we tegen een 2-0 achterstand aan; de eerste treffer, na een misverstand tussen Simon en Ruben; de tweede na een fantastisch afstandsschot recht in de winkelhaak.

Onze jongens laten zich niet uit het lood slaan en trekken naar voor. Nadat een duidelijke penaltyfout op Saan niet werd gezien door de scheidsrechter, wordt hun inzet toch beloond: Rhisto kan zich doorzetten op de rechterflank, schildert de bal op het hoofd van Ruben en de aansluitingstreffer is een feit. We komen alsmaar meer in de wedstrijd en lukken zelfs bijna een tweede treffer via Lander, maar de doelman van de tegenstander duwt een gemaakt doelpunt nog net van de lijn.

Het warme weer speelt ons parten en Maris Stella moet de voet even van het gaspedaal lichten.
Dit is het teken voor Sint-Jan om door te duwen en er komt meer druk op de verdediging.
De jongens hebben het moeilijk en op dit moment wordt de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd door twee nieuwe doelpunten van de thuisploeg.
We laten het hoofd niet hangen en proberen meer gevaar te creëren. De supporters aan de zijlijn zien dat het goed is en uiteindelijk kan er ook gejuicht worden: Ruben lukt ook een tweede goal….
Iedereen hunkert naar schaduw en water… Met 4-2 gaan de spelers de rust in.

De eerste tien minuten worden de duels gewonnen door Maris Stella en het merendeel van het balbezit is voor ons, al komt er weinig doelgevaar uit voort.
Sint-Jan kan het spel weer in evenwicht trekken en beide ploegen proberen nog een extra goaltje mee te pikken. Kansen zijn schaars, maar toch is Sint-Jan bijzonder efficiënt: 5-2.
Halverwege de tweede helft, een klein drama voor Maris Stella, dat zijn keeper uit ziet vallen na zware krampen. Het is David die zijn plaats inneemt onder de lat en het spel wordt na enige pauze hervat. Doelpogingen blijven lange tijd uit, maar wanneer onze jongens voor de laatste keer nog eens alles uit de kast halen, lukt het Maris Stella bijna om een derde doelpunt te scoren. Echter, de paal belet zeer kort na elkaar dat Nicholas en Rik hun goal kunnen meepikken. 5-2 na twee keer 40 minuten. Het resultaat doet anders vermoeden, maar Maris Stella heeft Sint-Jan het vuur aan de schenen kunnen leggen…

Proficiat aan Sint-Jan, maar ook voor de jongens van Maris Stella die het beste van zichzelf gegeven hebben…
P1150052