Woensdagmiddag 17 februari, 12 uur, het belsignaal. Alle leerlingen zeiden elkaar goedendag en gingen naar huis. Maar niet alle leerlingen. 21 leerlingen gingen niet direct naar huis. Nee, ze zakten samen af naar de sporthal in Westmalle voor de gymnastiektrofee. Met maar liefst een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar gingen de leerlingen de kleuren van Maris Stella verdedigen.
Bij de hogere jaren werden de kleuren verdedigd door Lies Mannaert. (5BB). Met een mooie grondoefening kon zij beslag leggen op de 5de plaats. Ook bij de jongens hogere cyclus werd er stevig gestreden om de podiumplaatsen. Yannis Leirs (6H) voerde een prima oefening uit op de rekstok. Op het einde kwam hij net een half punt te weinig om beslag te leggen op de tweede plaats.
Voor de eerste keer waren er ook jongens bij van de lagere cyclus. Dries Willems (1Kc) en Andreas De Jonghe (1Ma) lieten aan iedereen zien dat jongens ook kunnen turnen. Allebei deden ze een mooie sprong op de trampoline. Hoewel ze doorhadden dat ze niet meededen voor de prijzen, vonden zij dat meedoen belangrijker is dan winnen, wat wij alleen maar kunnen toejuichen.
Bij de meisjes lagere cyclus waren er liefst 17 deelneemsters van onze school. En dit op een totaal van 30 gymnasten. Nona Decuypere (1Kb) deed een prima oefening op de trampoline, net zoals Elise Clissen (1Kb). Hanne Vandepaer (1Kb) liet duidelijk zien wat zij in haar mars heeft bij de sprong. Axelle Lockkampen (1Kb) liet het duidelijk niet aan haar hart komen dat zij bij de jongens in de groep was ingedeeld, want ze haalde een goede score op de rekstok. Ook Yana Wils (1Mc) en Julie Collard (1Ka) lieten zien hoe dit moest. Dat er duidelijk heel wat gymnasten grondig op de rekstok hadden geoefend, was ook te zien in de score van Lise Beniest (1Me) , Mertens Lara (1L), Julie Bruyneel (1L), Julie De Vos (1L) en Lucie Declerck (1Kb). Wie er echter op de rekstok volledig met kop en schouders bovenuit stak, was Julie Aerts (3H). Als enige van alle deelnemers de ganse middag behaalde zij een 10 voor een proef, namelijk de rekstok. Bij de grondoefeningen staken Marte Mels (3Kb) en Ellen Aerts (1Md) er met kop en schouder bovenuit. Zij haalden hier de twee hoogste scores op. Ook Jolien Van Mierlo (3Wb) haalde op de grond een zeer mooie score. Kaat Anthonis (2Mb) behaalde op de mat een goede score, hoewel ze nog meer kan behalen als haar afwerking iets beter is. Jozefien Van Coppenolle (2Ka) mag ook tevreden terugblikken op de grondoefening.
Op het einde van de dag mocht Maris Stella met 3 prijzen naar huis gaan, namelijk de gouden en bronzen medaille individueel klassement meisjes lagere cyclus voor respectievelijk Julie Aerts en Ellen Aerts. Ook bij het ploegenklassement mochten we een gouden beeldje in de lucht steken. Daar hadden namelijk Julie De Vos, Lara Mertens, Ellen Aerts en Julie Bruyneel gewonnen bij de meisjes lagere cyclus. Het ganse podium van deze reeks bestond volledig uit Maris Stella.
Een ongelooflijk harde proficiat aan alle gymnasten.