Net zoals vorig jaar waren er ook weer in 2016 fantastische optredens te zien op de jaarlijkse editie van het Freepodium, een 4-daags evenement waarbij de leerlingen hun talenten tonen aan de school. Het evenement, georganiseerd door de leerlingenparticipatie, trekt elk jaar veel leerlingen en leerkrachten naar de sporthal om een kijkje te gaan nemen. Zo stonden ook dit jaar elke middag vele leerlingen benieuwd klaar om de sporthal te betreden.
Het thema van deze editie was Barbie. De presentatoren waren dus verkleed als Barbie en Ken. Ook de sporthal was versierd met roze tinten en barbies werden overal opgehangen. Omdat er zulke talentvolle leerlingen hier op Maris Stella zitten, was er redelijk wat variatie te zien op het podium: er werd gezongen, gedanst, geturnd en geëntertaind… en natuurlijk mogen we het spetterende afsluitingsoptreden van de leerkrachten niet vergeten.
Vier middagen lang kon Maris Stella genieten van 17 optredens waarbij stuk voor stuk het bruisende talent van de school te zien was. De originaliteit ontbreekt nooit tijdens een freepodium en ook dit jaar was dat niet het geval. De jongens van het zesde jaar imiteerden de Backstreet Boys met hun playback- en danstalenten. Ook de kunstklas van het derde jaar bracht een prachtige show met hun ‘timelapse’ waarbij liedjes doorheen de jaren werden gecovered. Ook blijven er groepjes of solo-artiesten ons verbazen met hun zang- of danstalenten. Onze school heeft een aantal zanggroepen waarbij het een traditie is om op te treden op het freepodium. De bekende A-capella, een zanggroep begeleid door meneer Raeymaeckers, bracht ook dit jaar drie fantastische liedjes waarbij ze enkel hun stem gebruikten. Ook het seminarie muziek, begeleid door mevrouw Robbroeckx, bracht dit jaar een prachtige cover van 'Love Yourself' van het tieneridool Justin Bieber. En als laatste hebben we de All-Stars, het koor van MO-leerkracht mevrouw Vissenbergs. Deze drie groepen kunnen iedereen omverblazen met hun stemmen. Ook dansen was dit jaar erg populair, want twee meisjes uit het eerste en tweede jaar verbaasden iedereen met hun geweldige dancemoves.
Je moet het toch maar durven  en kunnen om op het podium van Maris Stella te komen staan. Toch brachten de artiesten het er heel goed vanaf en was het Barbie-freepodium van 2016 meer dan geslaagd.