“Grenzen verlegd…”

Editie 2016 van het project Breek uit jezelf was een succes. Ook dit jaar stonden de leerlingen en leerkrachten van Mytyl, buso-school uit Brasschaat, paraat om onze leerlingen hun leefwereld te laten ontdekken. Dat deden ze aan de hand van verschillende workshops in de voormiddag. In de namiddag nam Maris Stella het voortouw. Zo lieten de leerlingen van 5 Woordkunst onze bezoekers kennis maken met improvisatie. De leerlingen van 5 Architecturale vorming leerden onze gasten de knepen van het vak het tekenprogramma Sketchup.

De aso-leerlingen uit het vijfde jaar gingen op inleefstage in rust-en verzorgingstehuizen, buso-scholen en instellingen voor personen met een mentale handicap. Naast deze ‘traditionele’ formule, stond er dit jaar een nieuwe activiteit op het programma: een kunstproject in samenwerking met het atelier ‘De Werkplaats’ (Monnikenheide). Leerlingen van 5 kso maakten samen met de gasten van  ’ De Werkplaats’ verschillende kunstwerken die uiteindelijk als één grote kunstmozaïek de gigantische muur van het kurkatelier meer kleur zullen geven.

Bij een verse pistolet en een glaasje fruitsap werd het project op woensdag 2 maart met een ontbijt tijdens het eerste uur afgesloten. Leerlingen vertelden er elkaar honderduit over hun ervaringen van de voorbije twee dagen. ‘We hebben echt onze grenzen verlegd’, was één van de vele positieve commentaren die door de ontbijtzaal klonken.

 

Leerlingen van Mytyl tijdens de workshop improvisatie.