Voorbereiding:

Als mascotte van het Maris Stella rugbyteam kan ik met veel trots aankondigen dat we ook dit schooljaar zullen verdergaan met onze ploeg, die momenteel is uitgebreid met tal van nieuwe, atletische spelers. Met 36 enthousiastelingen, zowel meisjes als jongens uit het 5e en 6e middelbaar, stonden we paraat. Voor velen onder ons was deze sport nog wat tasten in het duister. Daarom kwamen we met het idee om het nog professioneler aan te pakken. Alex en Matthew, beide geschoolde rugbytrainers van de Vlaamse Rugbybond, zullen ons klaarstomen voor de eerste, beruchte match op woensdag 14 oktober ’15. We zullen namelijk moeten opboksen tegen het rugbyteam van Sint-Jan Berchmanscollege te Westmalle. Het vorige jaar hadden onze befaamde tegenstanders telkens dat beetje geluk dat ons ontbrak. Maar met behulp van de nieuwe trainers en mevrouw Van Zundert, door wie dit allemaal mogelijk werd gemaakt, houden we de moed er zeker en vast in.

Na de match: 

Het was opmerkelijk hoe fel we verbeterd zijn ten opzichte van vorig jaar. Rond één uur stond iedereen, met kippenvel weliswaar, aangekleed op het veld. Omdat het weer ons niet mee zat die dag, werd de match verplaatst naar het sportveld van Maris Stella. De jongens speelden drie keer een wedstrijdje. Ze begonnen zeer sterk, en wonnen het eerste duel zelfs met 2-1. De tweede wedstrijd werd een gelijkspel en bij het laatste duel moesten we ons neerleggen bij een eindstand van 1-4. Maar treuren mogen we zeker niet! Zowel aanvallend als verdedigend waren we toch zeker niet te onderschatten.
Om half 3 was het de beurt aan de meisjes. We speelden zelf twee matchen. Na veel zwoegen en zweten wonnen we ook het eerste duel met 2-0. Hierin speelden we geconcentreerd en zeer belangrijk: vol enthousiasme. Hoewel we sterk begonnen, zoals bij de jongens, konden we dit helaas niet zo afsluiten. In het tweede duel kwam Sint-Jan met een betere ploeg op het veld. Ondanks onze vele aanvallende capaciteiten hadden we hiertegen weinig verweer. We moesten in het tweede duel het onderspit delven met 0-4.
Ook de supporters, zowel van Sint-Jan als van Maris Stella, waren van de partij. Ondanks het zeer slechte weer, zat de sfeer er dik in. Camera’s legden de meest spectaculaire momenten vast op beeld. We kunnen hier makkelijk uit afleiden dat deze namiddag weeral een leuke, leerrijke ervaring was die goed georganiseerd werd door onze LO-leerkracht mevrouw Van Zundert.

Voor verslag, Lisa Bogaerts 6 E