Ook het zesdejaar Economie kreeg de week van 16 november de kans om een bedrijf te bezoeken.

Zij brachten een bezoek aan Hacos, gelegen in het industrieterrein in Malle. Hacos is internationaal gezien één van de top 5 toonaangevende fabrikanten van chocolademachines. De behoeften van de klanten zijn zo verschillend dat er telkens een heel proces aan voorafgaat vooraleer een machine in productie gaat. Echt indrukwekkend!

Tijdens het bezoek kregen we de gelegenheid om met de verschillende afdelingen van het bedrijf kennis te maken: de ontwerpafdeling, de productieruime, het labo en het commerciële en internationale karakter van het bedrijf. Toen de leerlingen het labo bezochten, kregen ze enkele proevertjes. Overheerlijk! Bij het tonen van de werking van een lasmachine kregen de leerlingen een originele en machinaal gefreesde stoppentrekker.

Erg interessant voor de zesdejaars was ook het aanbod van de verschillende jobs voor leerlingen Economie-Wiskunde en Economie-Moderne Talen binnen zulke ondernemingen: zowel afgestudeerden in vreemde talen, ingenieurs en economisten zijn onontbeerlijk.

“Ik vond het zeer interessant om alle onderdelen van het bedrijf te zien. Zowel de plaats waar de machines werden gemaakt als waar ze ontworpen werden.
Iets anders opmerkelijk vond ik dat de onderneming zo transparant was, zoals ze zelf zeiden, letterlijk en figuurlijk. Zo worden de verschillende takken van het bedrijf niet van elkaar afgesloten maar zijn alle werknemers 'verbonden' en wordt er eenheid gecreëerd.” (Lena Van Driessen)

Onze dank gaat uit naar de financieel directeur en de preventieadviseur die ons hebben rondgeleid, iedere werknemer die in zijn/haar afdeling ons een kort woordje uitleg gaf, en ook naar Fons Van Den Bergh, manager van het Bedrijvenpark, die ons in contact bracht met dit bedrijf.